Pójdź do ślubu w sukni Agaty Młynarskiej i wesprzyj kobiety chore na raka!

Telewizja TLC i Fundacja Rak'n'Roll - Wygraj Życie! ogłaszają wyjątkową akcję wspierającą kobiety chore na raka.

Pójdź do ślubu w sukni Agaty Młynarskiej i wesprzyj kobiety chore na raka!

Marzysz o tym, aby Twoja suknia ślubna była najpiękniejsza i inna niż wszystkie? W dniu ślubu chciałabyś wyglądać jak Gwiazda z pierwszych stron gazet? Chętnie oddałabyś się w ręce projektantki, która specjalnie dla Ciebie stworzyłaby niepowtarzalną i skrojoną idealnie na twoją miarę kreację? Już od dziś masz na to szansę! Telewizja TLC i Fundacja Rak’n’Roll-Wygraj Życie! poszukują dziewczyny, która pójdzie do ślubu w sukni Agaty Młynarskiej. Wyjątkowa kreacja dyrektor TLC zostanie poddana zjawiskowej metamorfozie, spełniającej marzenia przyszłej panny młodej, przez Magdalenę Sochę-Włodarską – projektantkę i ekspertkę programu „Sposób na suknię”. Dochód z jej sprzedaży zasili konto Fundacji Rak’n’Roll i pomoże wesprzeć kobiety, które na co dzień borykają się z chorobą nowotworową.

Agata Młynarska – znana i ceniona dziennikarka telewizyjna, a obecnie dyrektor rozwoju TLC od wielu lat angażuje się w akcje charytatywne. Współtworzyła Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Aktywnie działa na rzecz tworzenia rodzinnych domów dziecka, a także wspiera kobiety walczące z nowotworem. Dlatego to już nie pierwszy raz, kiedy zdecydowała się wspomóc działanie Fundacji Rak’n’Roll założonej przez Magdalenę Prokopowicz. W 2011 roku zlicytowała na jej cele swoją ukochaną suknię wysadzaną 17 tys. kryształków Swarovskiego. Teraz czas na coś jeszcze bardziej wyjątkowego! „Nie ma piękniejszej sukni niż ta, w której kobieta czuła się najszczęśliwsza na świecie. Tym bardziej, kiedy to uczucie trwa po dziś dzień. Mój ślub był bardzo intymny, a suknia pełna prostoty i dziewczęcości. Dziś ten symboliczny kawałek mojego wielkiego szczęścia chcę przekazać po to, aby innym, zwłaszcza tym potrzebującym wsparcia i pomocy w ciężkiej chorobie, żyło się lepiej” - mówi Agata Młynarska. „Październik to ważny miesiąc – miesiąc walki z rakiem piersi. Dlatego zdecydowałam się oddać swoją suknię w ręce naszej fenomenalnej i nieziemsko zdolnej projektantki, Magdaleny-Sochy-Włodarskiej. Po to, aby przerobiła ją pod dyktando przyszłej panny młodej, która kupując ją, zasili konto Fundacji Rak’n’Roll, działającej na rzecz poprawy jakości życia chorych na raka. Kontynuując tym samym to, co ja właśnie zaczęłam – dzieląc się swoim szczęściem z tymi, którzy bardzo tego potrzebują”  – dodaje dyrektor rozwoju TLC.
Magdalena Socha-Włodarska, która zajmie się przerobieniem sukni Agaty Młynarskiej według marzeń i oczekiwań nowej właścicielki, jest projektantką i ekspertką nowego programu TLC „Sposób na suknię”. W branży ślubnej jest szerzej znana jako współzałożycielka i połowa duetu MOONS, słynącego z niesztampowych sukien ślubnych i nie tylko. Szlachetne wykonanie, najlepszej jakości materiały, dbałość o szczegóły i projekty szyte na miarę to ich znak rozpoznawczy. Projektantka słynie z alternatywnej estetyki ślubnej. Jej suknie to prawdziwe dzieła sztuki, które charakteryzuje zmysłowa prostota, harmonia i elegancja.

Akcja charytatywna telewizji TLC i Fundacji Rak’n’Roll startuje 2 października. Panny młode, które chciałyby pójść do ślubu w sukni Agaty, stworzonej na nowo przez Magdę, powinny wysłać swoje zgłoszenie na adres: sposobnasuknie@raknroll.pl. W wiadomości należy zawrzeć: imię, nazwisko, dane kontaktowe i krótką informację o sobie, planowanym ślubie, a także o budżecie, jaki zakładany jest na suknię. Zgłoszenia są przyjmowane do 8 października 2017 roku. O wyborze panny młodej, dla której Magda przygotuje autorski projekt na bazie sukni Agaty, a następnie uszyje go według swojego pomysłu, zdecyduje wysokość zadeklarowanej kwoty. Suma zostanie w całości przekazana na konto Fundacji Rak’n’Roll i będzie stanowić pomoc dla chorych na raka.

Sposob na suknie 3 fot. TLC Piotr Mizerski.jpg

Sposob na suknie 1 fot. TLC Piotr Mizerski.jpg

Sposob na suknie 2 fot. TLC Piotr Mizerski.jpg

Zdjęcie Agaty Młynarskiej ze ślubu_archiwum prywatne.jpg

Kule kolorowej energii dla Pacjentów Centrum Onkologii: remont największej poczekalni zakończony!

Każdego tygodnia ok. 1500 Pacjentów z całej Polski oczekuje na wizytę w Poradni Onkologicznej warszawskiego Centrum Onkologii - Instytutu. Do tej pory było to miejsce ciemne, które nie napawało optymizmem. Tymczasem eksperci wskazują, że odpowiednio dobrane kolory i projekt wnętrza mają korzystny wpływ na samopoczucie Pacjenta onkologicznego i jego nastawienie do przejścia przez raka. Fundacja Rak'n'Roll-Wygraj Życie! oddaje do użytku jasną, funkcjonalną przestrzeń przyjazną Pacjentom.

Nowy standard postępowania diagnostyczno-terapeutycznego u kobiet w ciąży chorych na raka

Rośnie liczba kobiet, u których nowotwór zostaje zdiagnozowany w trakcie ciąży lub do roku po jej rozwiązaniu, rak’n’rollowych Boskich Matek. Aby zadbać o kobiety w tym szczególnym dla nich okresie Fundacja Rak’n’Roll wyszła z inicjatywą opracowania standardów postępowania w przypadku ciężarnych, u których zostaje rozpoznana choroba onkologiczna. Opracowane przez zespół ekspertów standardy właśnie zostały opublikowane.