Zrób rakowi wspak! Zapraszamy na bezpłatne badania

Zrób badanie, potwierdź zdrowie!

Zrób rakowi wspak! Zapraszamy na bezpłatne badania

27 czerwca rozpoczynamy wspólną akcję z Nationale-Nederlanden „Zrób rakowi wspak!”. Spotkajmy się w Szczecinie, Koszalinie, Słupsku, Gdyni lub Gdańsku. W czterech mobilnych gabinetach będzie można zrobić USG piersi lub jąder, a także obejrzeć znamiona!

Choć wakacje sprzyjają beztroskiemu wypoczynkowi, może to być również dobry moment aby wykorzystać więcej wolnego czasu i zadbać o swoje zdrowie. Polacy coraz częściej zdają sobie sprawę z istotności regularnych badań, jednak na tle mieszkańców Unii Europejskiej świadomość znaczenia profilaktyki zdrowotnej jest wciąż niska. Wraz z Nationale-Nederlanden chcemy przypomnieć o zdrowych nawykach, umożliwiając skorzystanie z bezpłatnej konsultacji specjalistów.

Badania odbywać się będą w specjalnie przeznaczonym do tego autobusie. W czterech gabinetach będzie można skorzystać z wizyty u dermatologa i zbadać znamiona skórne, a także wykonać USG piersi bądź jąder. Liczba miejsc jest ograniczona – w ciągu całego dnia akcji lekarze mogą przebadać około 160 pacjentów. Nie obowiązują wcześniejsze zapisy – wystarczy przyjść na miejsce wydarzenia. Wszystkie badania są bezpłatne.

- W Rak'n'Rollu profilaktyka to badania potwierdzające zdrowie. Jednak wielu osobom kojarzą się z wykrywaniem choroby. Przy takim podejściu naturalnym następstwem jest strach, bo przecież nikt z nas nie chce być chory. Do tego dochodzi wstyd i brak wiedzy jak badanie wygląda. Taki zestaw obaw sprawia, że łatwo zrezygnować - mówi Joanna Rokoszewska-Łojko, Dyrektor Zarządzająca Fundacji Rak'n'Roll. - Wiemy też, że dla osób, które nigdy się nie badały najtrudniejszy jest pierwszy raz. Dlatego angażujemy się w akcje bezpłatnych badań, bo wierzymy, że dobre doświadczenie pomaga wyrobić nawyk dbania i regularnego potwierdzania zdrowia.

- Jako firma ubezpieczeniowa, od lat troszczymy się o zdrowie i życie Polaków. Dlatego też cały czas angażujemy się w akcje prozdrowotne, jak choćby Światowy Dzień Walki z Rakiem, podczas którego zorganizowaliśmy bezpłatne badania dla mieszkańców Bydgoszczy. Cieszyły się one tak dużym zainteresowaniem, że wraz z Fundacją Rak’n’Roll postanowiliśmy przygotować jeszcze większe wydarzenie. Na przełomie czerwca i lipca nasz autobus zawita do aż pięciu miast w północnej Polsce i umożliwi mieszkańcom sprawdzenie stanu swojego zdrowia. Mamy nadzieję, że nie tylko przebadamy setki Polaków, ale przede wszystkim zwrócimy uwagę na to, jak ważna jest profilaktyka  - mówi Marta Pokutycka-Mądrala, rzecznik prasowy Nationale-Nederlanden.

Mobilna poradnia będzie w następujących miejscach:

Szczecin, 27 czerwca 2018 r., w godz. 13.00-21.00, Jasne Błonia im. Jana Pawła II,
Koszalin, 28 czerwca 2018 r., w godz. 13.00-21.00, Amfiteatr,
Słupsk, 29 czerwca 2018 r., w godz. 13.00-21.00, Plac Zwycięstwa,
Gdynia, 30 czerwca 2018 r., w godz. 10.00-18.00, Skwer Kościuszki,
Gdańsk, 1 lipca 2018 r., w godz. 10.00-18.00, Targ Węglowy.

Potwierdź zdrowie i ciesz się wakacjami!

NN_RnR_zrob rakowi wspak.jpg

Pójdź do ślubu w sukni Agaty Młynarskiej i wesprzyj kobiety chore na raka!

Marzysz o tym, aby Twoja suknia ślubna była najpiękniejsza i inna niż wszystkie? W dniu ślubu chciałabyś wyglądać jak Gwiazda z pierwszych stron gazet? Chętnie oddałabyś się w ręce projektantki, która specjalnie dla Ciebie stworzyłaby niepowtarzalną i skrojoną idealnie na twoją miarę kreację? Już od dziś masz na to szansę! Telewizja TLC i Fundacja Rak’n’Roll-Wygraj Życie! poszukują dziewczyny, która pójdzie do ślubu w sukni Agaty Młynarskiej. Wyjątkowa kreacja dyrektor TLC zostanie poddana zjawiskowej metamorfozie, spełniającej marzenia przyszłej panny młodej, przez Magdalenę Sochę-Włodarską – projektantkę i ekspertkę programu „Sposób na suknię”. Dochód z jej sprzedaży zasili konto Fundacji Rak’n’Roll i pomoże wesprzeć kobiety, które na co dzień borykają się z chorobą nowotworową.
Czerniak w świadomości internautów

Sezon urlopowy dobiegł końca. Przyszedł czas na podsumowania. Firma Newspoint monitorująca media oraz agencja badawcza IQS przygotowały dla Fundacji Rak'n'Roll badanie na temat nowotworu skóry w świadomości internautów.