Wsparcie medycyny estetycznej w niwelowaniu powikłań terapii onkologicznej

Zaproszenie na briefing prasowy

Wsparcie medycyny estetycznej w niwelowaniu powikłań terapii onkologicznej

Leczenie onkologiczne może wiązać się z powikłaniami, które wpływają na samopoczucie chorego. Terapia często wiąże się z amputacją, zostawia blizny, wywołuje problemy skórne czy uszkodzenia nerwów. Zabiegi medycyny estetycznej mogą pomóc w większości przypadków. Jednak wiedza na ten temat nadal jest nikła i lekarze często odmawiają zabiegu osobom z doświadczeniem onkologicznym. Dlatego wraz z ekspertami Kliniki Estell rozpoczynamy akcję #odNOWAzESTELL.

Serdecznie zapraszamy na briefing prasowy akcji  #odNOWAzEstell, której jesteśmy partnerem. W trakcie spotkania dr Krzysztof Jakubowski, onkolog, specjalista medycyny estetycznej przedstawi medyczną stronę problemu oraz wskaże możliwości medycyny estetycznej w terapii osób z doświadczeniem onkologicznym, Marta Szklarczuk z naszej Fundacji przedstawi perspektywę pacjentów. Będzie również możliwość porozmawiania z pacjentką oraz psychoonkologiem. Wspólnie przedstawimy działania, jakie podejmiemy w programie.

Spotkanie odbędzie się w piątek, 7 września 2018 r., o godz. 11.00 w Klinice ESTELL, ul. Bielańska 12.

Prosimy o potwierdzenie obecności: olga@raknroll.pl

Zapraszamy!
Love, Peace & Rak'n'Roll
Badanie USG piersi w ciąży – nowe zalecenia ekspertów

Rak piersi u kobiet w ciąży jest diagnozowany nawet do 7 miesięcy później niż w grupie kobiet nieciężarnych, co dramatycznie pogarsza rokowania.  Z inicjatywy Fundacji Rak’n’Roll nad nowym i rosnącym problemem pochylili się eksperci ginekolodzy i onkolodzy. Wypracowane wspólnie zalecenia odnośnie badania USG piersi w czasie ciąży wchodzą w życie w Dzień Boskich Matek.
Zrób rakowi wspak! Zapraszamy na bezpłatne badania

27 czerwca rozpoczynamy wspólną akcję z Nationale-Nederlanden „Zrób rakowi wspak!”. Spotkajmy się w Szczecinie, Koszalinie, Słupsku, Gdyni lub Gdańsku. W czterech mobilnych gabinetach będzie można zrobić USG piersi lub jąder, a także obejrzeć znamiona!