Klauzula informacyjna RODO

W trosce o bezpieczeństwo Pani/Pana danych chcielibyśmy poinformować w jaki sposób przetwarzamy Pani/Pana dane osobowe, na jakiej podstawie i jakie ma Pani/Pan prawa w celu ich ochrony.

1. Administratorem danych  osobowych jest Fundacja Rak’n’Roll – Wygraj Życie z siedzibą w Warszawie przy ul. Wiśniowej 59 lok. 6, 02-520 Warszawa; KRS: 0000338803, NIP: 9512296994 zwana dalej: „Administratorem”.

2. Z Administratorem danych można skontaktować się poprzez adres email biuro@raknroll.pl telefonicznie pod numerem 22 841 27 47 lub pisemnie na adres siedziby administratora.

3. Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych osobowych, z którym można skontaktować poprzez email agata@raknroll.pl, telefonicznie pod numerem 22 841 27 47 lub pisemnie na adres siedziby administratora z dopiskiem „Inspektor Ochrony Danych Osobowych”. Z Inspektorem ochrony danych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych.

4. Pana/i dane osobowe będą przetwarzane w celu wzrostu świadomości społeczeństwa o chorobach nowotworowych, co pozostaje jednym z celów działalności statutowej Administratora.  Możemy to osiągnąć dzięki Pani/Pana wsparciu. Dlatego też Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji uzasadnionych interesów Administratora, które jednocześnie pozostają jednym z zadań publicznych.

5. Pana/i dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie Administratora: dostawcom usługi kadrowo-płacowe, IT, prawnicze, kurierskie, pocztowe, transportowe, a także podmiotom współpracującym z Administratorem przy wykonywaniu działalności statutowej.

6. Pana/i dane osobowe będą przechowywane przez okres współpracy, a następnie zostaną usunięte w sposób uniemożliwiający odczyt.

7. Posiada Pan/i prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.

8. W przypadku stwierdzenia, iż przetwarzanie Pana/i danych osobowych przez Administratora narusza przepisy RODO oraz przepisy ustawy o ochronie danych osobowych, przysługuje Panu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

9. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne dla celów związanych z nawiązaniem i przebiegiem naszej współpracy.

10. Pana/i dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu, a także nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy, ani do organizacji międzynarodowej.

Wsparcie medycyny estetycznej w niwelowaniu powikłań terapii onkologicznej

Leczenie onkologiczne może wiązać się z powikłaniami, które wpływają na samopoczucie chorego. Terapia często wiąże się z amputacją, zostawia blizny, wywołuje problemy skórne czy uszkodzenia nerwów. Zabiegi medycyny estetycznej mogą pomóc w większości przypadków. Jednak wiedza na ten temat nadal jest nikła i lekarze często odmawiają zabiegu osobom z doświadczeniem onkologicznym. Dlatego wraz z ekspertami Kliniki Estell rozpoczynamy akcję #odNOWAzESTELL.
Zrób rakowi wspak! Zapraszamy na bezpłatne badania

27 czerwca rozpoczynamy wspólną akcję z Nationale-Nederlanden „Zrób rakowi wspak!”. Spotkajmy się w Szczecinie, Koszalinie, Słupsku, Gdyni lub Gdańsku. W czterech mobilnych gabinetach będzie można zrobić USG piersi lub jąder, a także obejrzeć znamiona!
„NIE MA RAK`N`ROLLA BEZ PROCENTÓW” - kampania nagrodzona w konkursie Innovation 2018!

Aż cztery statuetki: dwie złote, srebrną i brązową otrzymała kampania Fundacji Rak’n’Roll w konkursie Innovation 2018, doceniającym świeże idee i odważne projekty. Nagrody przyznano za kampanię „Nie ma Rak`n`Rolla bez procentów”, która w trzech spotach zatytułowanych Miłość, Zabawa i Wygrana zwraca uwagę, że Podopieczni Fundacji do szczęścia potrzebują procentów, ale innych niż może się wydawać.
Nie ma wygranej bez procentów

Jeszcze 5 lat temu zmagał się z rakiem z przerzutami do płuc. Dzisiaj zmaga się z przygotowaniami do Biegu Rzeźnika na dystansie 78 km. Sport zawsze był dla niego ważny, jednak najważniejszą rolę odegrał, gdy po chorobie Michał wracał do życia. Teraz dzieli się swoim doświadczeniem, daje nadzieję na wygraną i inspiruje do działania. Biorąc udział w spocie Rak’n’Rolla „Nie ma wygranej bez procentów” przypomina, że aby pomóc podopiecznym wygrać życie, Fundacja potrzebuje procentów, ale innych niż może się wydawać.