Klauzula informacyjna RODO

W trosce o bezpieczeństwo Pani/Pana danych chcielibyśmy poinformować w jaki sposób przetwarzamy Pani/Pana dane osobowe, na jakiej podstawie i jakie ma Pani/Pan prawa w celu ich ochrony.

1. Administratorem danych  osobowych jest Fundacja Rak’n’Roll – Wygraj Życie z siedzibą w Warszawie przy ul. Wiśniowej 59 lok. 6, 02-520 Warszawa; KRS: 0000338803, NIP: 9512296994 zwana dalej: „Administratorem”.

2. Z Administratorem danych można skontaktować się poprzez adres email biuro@raknroll.pl telefonicznie pod numerem 22 841 27 47 lub pisemnie na adres siedziby administratora.

3. Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych osobowych, z którym można skontaktować poprzez email agata@raknroll.pl, telefonicznie pod numerem 22 841 27 47 lub pisemnie na adres siedziby administratora z dopiskiem „Inspektor Ochrony Danych Osobowych”. Z Inspektorem ochrony danych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych.

4. Pana/i dane osobowe będą przetwarzane w celu wzrostu świadomości społeczeństwa o chorobach nowotworowych, co pozostaje jednym z celów działalności statutowej Administratora.  Możemy to osiągnąć dzięki Pani/Pana wsparciu. Dlatego też Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji uzasadnionych interesów Administratora, które jednocześnie pozostają jednym z zadań publicznych.

5. Pana/i dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie Administratora: dostawcom usługi kadrowo-płacowe, IT, prawnicze, kurierskie, pocztowe, transportowe, a także podmiotom współpracującym z Administratorem przy wykonywaniu działalności statutowej.

6. Pana/i dane osobowe będą przechowywane przez okres współpracy, a następnie zostaną usunięte w sposób uniemożliwiający odczyt.

7. Posiada Pan/i prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.

8. W przypadku stwierdzenia, iż przetwarzanie Pana/i danych osobowych przez Administratora narusza przepisy RODO oraz przepisy ustawy o ochronie danych osobowych, przysługuje Panu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

9. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne dla celów związanych z nawiązaniem i przebiegiem naszej współpracy.

10. Pana/i dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu, a także nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy, ani do organizacji międzynarodowej.
Coś do nich mam! Rak’n’Roll startuje z kampanią społeczną zachęcającą do badania swoich cycków!

Polki nie badają piersi! Boją się wyniku, ale też wstydzą się swoich cycków!* W zmianie nastawienia do tego tematu pomoże im zupełnie nowy produkt – żel dopasowany do każdego kształtu piersi, którego wystarczy użyć raz w roku oraz nowy BOT o nazwie „BOOBlabla” dostępny na Messengerze. Dzięki niemu, Polki w prosty sposób będą mogły umówić się na dofinansowane badanie USG piersi w gabinetach w całej Polsce. W Dzień Zdrowia Piersi Fundacja Rak’n’Roll startuje z nową kampanią „Coś do nich mam!”. Skupia się w niej na potwierdzaniu zdrowia piersi i namawia do dbania o swoje cycki, na takiej samej zasadzie jak w przypadku pielęgnacji paznokci czy cery. Zdaniem organizatorów akcji badanie USG piersi powinno być takim samym kobiecym rytuałem jak wizyta u kosmetyczki.
Badanie USG piersi w ciąży – nowe zalecenia ekspertów

Rak piersi u kobiet w ciąży jest diagnozowany nawet do 7 miesięcy później niż w grupie kobiet nieciężarnych, co dramatycznie pogarsza rokowania.  Z inicjatywy Fundacji Rak’n’Roll nad nowym i rosnącym problemem pochylili się eksperci ginekolodzy i onkolodzy. Wypracowane wspólnie zalecenia odnośnie badania USG piersi w czasie ciąży wchodzą w życie w Dzień Boskich Matek.
Wsparcie medycyny estetycznej w niwelowaniu powikłań terapii onkologicznej

Leczenie onkologiczne może wiązać się z powikłaniami, które wpływają na samopoczucie chorego. Terapia często wiąże się z amputacją, zostawia blizny, wywołuje problemy skórne czy uszkodzenia nerwów. Zabiegi medycyny estetycznej mogą pomóc w większości przypadków. Jednak wiedza na ten temat nadal jest nikła i lekarze często odmawiają zabiegu osobom z doświadczeniem onkologicznym. Dlatego wraz z ekspertami Kliniki Estell rozpoczynamy akcję #odNOWAzESTELL.
Zrób rakowi wspak! Zapraszamy na bezpłatne badania

27 czerwca rozpoczynamy wspólną akcję z Nationale-Nederlanden „Zrób rakowi wspak!”. Spotkajmy się w Szczecinie, Koszalinie, Słupsku, Gdyni lub Gdańsku. W czterech mobilnych gabinetach będzie można zrobić USG piersi lub jąder, a także obejrzeć znamiona!