W Rak'n'Roll gramy z życiem!

13 października rusza Radio Rak’n’Roll, pierwsza rozgłośnia radiowa grająca z życiem dla życia! Kula dobrej energii, muzyka optymistyczna, ale też niegrzeczna, atrakcyjna dla każdego, kto lubi moc lub jej potrzebuje. Szukajcie na platformie Open FM!

Kiedyś pewna bystra obserwatorka działalności Fundacji napisała, że powstaliśmy z dobrej energii pięknej kobiety i z miłości pewnego copywritera do rocka. Nazywamy się Rak’n’Roll. Muzyka jest w naszym DNA – mówi Jacek Maciejewski, strażnik marki Rak’n’Roll. Radio jest muzyczną emanacją charakteru Fundacji. Gramy muzykę z życiem, z pazurem. Miotamy kule pozytywnej energii.

Muzyka ma wielką moc wyzwalania siły i dobrej energii. Jest źródłem, z którego czerpiemy w każdym momencie życia. Radio Rak’n’Roll daje dobrą energię i jest dla każdego kto potrzebuje mocy na co dzień. W zdrowiu i w chorobie. Bo muzyka od wielu lat z powodzeniem jest też stosowana jako wsparcie terapii onkologicznej. Dobrze dobrane dźwięki wzmacniają pozytywne doznania, ale też potrafią chorego wyciszyć, łagodzić poczucie lęku i niepokoju. Muzyka pomaga także radzić sobie z trudnymi sytuacjami – mówi Małgorzata Ciszewska-Korona, psychoonkolog Fundacji Rak’n’Roll. Komu z nas nie zdarzyło się krzyczeć wraz z mocną rockową muzyką? Dla osób zmagających się z nowotworem może być pretekstem, by wyrazić emocje związane z chorobą czy leczeniem. To doświadczenie niezwykle oczyszczające, dobrze wpływające na samopoczucie i dające moc - dodaje.

Pomysł powstał w agencji Communication Unlimited, dzięki której Fundacja trafiła w otwarte ramiona platformy Open FM, największej muzycznej aplikacji mobilnej, należącej do Wirtualnej Polski. CU przygotowała także komunikację Radia RnR, natomiast przygotowaniem i realizacją kanału radiowego zajęła się redakcja Open FM. W projekt zaangażowało się także Halo Productions Studio Dźwiękowe. Ze współpracy wszystkich zespołów powstała unikalna playlista.

Ideę współpracy z Fundacją Rak’n’Roll przyjęliśmy z entuzjazmem. W Open FM staramy się być jak najbliżej naszych słuchaczy i ich emocji. Pomysł na Radio Rak’n’Roll znakomicie wpisuje się w tę filozofię – mówi Kuba Ambrożewski z Open FM. Działalność Fundacji jest nam znana od wielu lat, więc postrzegamy możliwość współtworzenia tak zacnej inicjatywy jako ogromne wyróżnienie. W Radiu Rak’n’Roll znalazła się muzyka z charakterem i dobrą energią – od klasycznego rocka The Rolling Stones czy AC/DC po świeżą alternatywną krew w postaci Arctic Monkeys lub Kasabian. Nie zabraknie też wielkich rock’n’rollowych hymnów. Od takich utworów jak „I Love Rock’n’Roll”, „We Will Rock You” czy „It’s Only Rock’n’Roll” zaczęliśmy kompletowanie playlisty – ujawnia Karol Szczęśniak z redakcji Open FM. W efekcie powstała stacja, której po prostu świetnie się słucha.

Jak znaleźć Radio Rak’n’Roll?
W każdym smartfonie, tablecie, czy na desktopie – szukaj aplikacji open.fm, z listy wybierz Radio Rak’n’Roll i gdziekolwiek jesteś odbieraj nasze kule energii! Zaznacz gwiazdkę, żeby było łatwiej znaleźć następnym razem – będziemy się starać, żebyś wracał.

Love, Peace & Rak’n’Roll!

***
Fundacja Rak’n’Roll – Wygraj Życie! zmienia schematy myślenia o chorobie nowotworowej i działa na rzecz poprawy jakości życia chorych na raka. Od 8 lat pomagamy godnie przechodzić chorobę nowotworową, żyć dobrze i z radością. Tworzymy programy, które są odpowiedzią na luki w systemie, a dotyczą potrzeb chorych i ich bliskich. Mówimy o raku rzeczowo i odważnie, przełamujemy tabu, uświadamiamy, a przede wszystkim - dajemy energię do przejścia przez chorobę. Jeśli słyszałeś o fundacji założonej przez Magdę Prokopowicz – to właśnie Rak’n’Roll! Więcej o programach Fundacji: www.raknroll.pl

Open FM to platforma radia internetowego Wirtualnej Polski, oferująca dostęp do blisko  150 internetowych stacji radiowych, zróżnicowanych pod względem gatunku muzycznego, nastroju czy pory dnia.  W wersji mobilnej radio jest dostępne bezpłatnie na systemach operacyjnych Android i iOS. Według badania Megapanel Gemius/PBI z  września 2017 r. aplikacja mobilna Open FM jest najpopularniejszą aplikacją muzyczną w Polsce, docierając do 849 tys. real users miesięcznie. Serwis posiada też wersję desktopową pod adresem www.open.fm oraz niezależną aplikację desktopową do pobrania ze strony.

Communication Unlimited to agencja zintegrowanego marketingu. Oferuje pełny zakres usług: od opracowania strategii marki, poprzez koncepcje kreatywne, ich realizację we wszystkich kanałach komunikacji, po analizę, planowanie i zakup mediów. www.commu.pl

FB_rado_RnR_-1200x628.png

Pop_radio_RnR_600x600.png

Pójdź do ślubu w sukni Agaty Młynarskiej i wesprzyj kobiety chore na raka!

Marzysz o tym, aby Twoja suknia ślubna była najpiękniejsza i inna niż wszystkie? W dniu ślubu chciałabyś wyglądać jak Gwiazda z pierwszych stron gazet? Chętnie oddałabyś się w ręce projektantki, która specjalnie dla Ciebie stworzyłaby niepowtarzalną i skrojoną idealnie na twoją miarę kreację? Już od dziś masz na to szansę! Telewizja TLC i Fundacja Rak’n’Roll-Wygraj Życie! poszukują dziewczyny, która pójdzie do ślubu w sukni Agaty Młynarskiej. Wyjątkowa kreacja dyrektor TLC zostanie poddana zjawiskowej metamorfozie, spełniającej marzenia przyszłej panny młodej, przez Magdalenę Sochę-Włodarską – projektantkę i ekspertkę programu „Sposób na suknię”. Dochód z jej sprzedaży zasili konto Fundacji Rak’n’Roll i pomoże wesprzeć kobiety, które na co dzień borykają się z chorobą nowotworową.
Kule kolorowej energii dla Pacjentów Centrum Onkologii: remont największej poczekalni zakończony!

Każdego tygodnia ok. 1500 Pacjentów z całej Polski oczekuje na wizytę w Poradni Onkologicznej warszawskiego Centrum Onkologii - Instytutu. Do tej pory było to miejsce ciemne, które nie napawało optymizmem. Tymczasem eksperci wskazują, że odpowiednio dobrane kolory i projekt wnętrza mają korzystny wpływ na samopoczucie Pacjenta onkologicznego i jego nastawienie do przejścia przez raka. Fundacja Rak'n'Roll-Wygraj Życie! oddaje do użytku jasną, funkcjonalną przestrzeń przyjazną Pacjentom.
iPoRaku rusza w Polskę

Ogłaszamy nabór chętnych (kobiet i mężczyzn) do wzięcia udziału w programie iPoRaku. To program wsparcia dla osób, które powróciły do zdrowia lecz nie potrafią powrócić do życia. Druga edycja programu została rozszerzona i obejmuje Warszawę, Kraków, Wrocław, Katowice, Poznań i Gdańsk.