Tour de Pologne Amatorów dla Rak'n'Rolla!

Z radością informujemy, że Tour de Pologne Amatorów oraz Lang Team kolejny rok będą wspierać działania Rak'n'Roll. Z każdego opłaconego pakietu startowego organizatorzy przekażą darowiznę na rzecz fundacji.

Tour de Pologne Amatorów to impreza, która powstała z pasji do kolarstwa. Od 2010 roku towarzyszy Tour de Pologne UCI World Tour. W pierwszej edycji wystartowało 700 uczestników, dzisiaj na trasę rusza kilka razy więcej zawodników.

Tegoroczny wyścig zyskuje nowy, charytatywny wymiar - każdy opłacony pakiet startowy to także finansowe wsparcie działań fundacji.

„Aktywność fizyczna jest bardzo dobrym sposobem na zmniejszenie ryzyka choroby onkologicznej” – mówi Monika Dąbrowska, członek zarządu Fundacji Rak'n'Roll i koordynatorka akcji sportowych Rak'n'Rolling. „Bardzo się cieszymy, że promocji sportu towarzyszy działanie charytatywne i dziękujemy z całego serca kolarzom amatorom oraz Lang Team za wsparcie” dodaje.

Trasa Tour de Pologne Amatorów liczy 58 kilometrów pięknych widoków, szybkich zjazdów i trudnych wspinaczek na Łapszankę, Rusiński Wierch i Ścianę BUKOVINA.

W imieniu organizatorów zapraszamy wszystkich chętnych do startu! Zapisy przez internet trwają do 28 lipca. Każdy kto zapisze się przez internet i opłaci start do 28 lipca otrzyma swój numer startowy SMS-em. Limit startujących w tym roku to 2800 osób. Warto przyjechać, bo na starcie pojawi się mnóstwo gwiazd z Czesławem Langiem na czele.

tdp.png

Kule kolorowej energii dla Pacjentów Centrum Onkologii: remont największej poczekalni zakończony!

Każdego tygodnia ok. 1500 Pacjentów z całej Polski oczekuje na wizytę w Poradni Onkologicznej warszawskiego Centrum Onkologii - Instytutu. Do tej pory było to miejsce ciemne, które nie napawało optymizmem. Tymczasem eksperci wskazują, że odpowiednio dobrane kolory i projekt wnętrza mają korzystny wpływ na samopoczucie Pacjenta onkologicznego i jego nastawienie do przejścia przez raka. Fundacja Rak'n'Roll-Wygraj Życie! oddaje do użytku jasną, funkcjonalną przestrzeń przyjazną Pacjentom.
Nowy standard postępowania diagnostyczno-terapeutycznego u kobiet w ciąży chorych na raka

Rośnie liczba kobiet, u których nowotwór zostaje zdiagnozowany w trakcie ciąży lub do roku po jej rozwiązaniu, rak’n’rollowych Boskich Matek. Aby zadbać o kobiety w tym szczególnym dla nich okresie Fundacja Rak’n’Roll wyszła z inicjatywą opracowania standardów postępowania w przypadku ciężarnych, u których zostaje rozpoznana choroba onkologiczna. Opracowane przez zespół ekspertów standardy właśnie zostały opublikowane.
iPoRaku rusza w Polskę

Ogłaszamy nabór chętnych (kobiet i mężczyzn) do wzięcia udziału w programie iPoRaku. To program wsparcia dla osób, które powróciły do zdrowia lecz nie potrafią powrócić do życia. Druga edycja programu została rozszerzona i obejmuje Warszawę, Kraków, Wrocław, Katowice, Poznań i Gdańsk.