Tour de Pologne Amatorów dla Rak'n'Rolla!

Z radością informujemy, że Tour de Pologne Amatorów oraz Lang Team kolejny rok będą wspierać działania Rak'n'Roll. Z każdego opłaconego pakietu startowego organizatorzy przekażą darowiznę na rzecz fundacji.

Tour de Pologne Amatorów to impreza, która powstała z pasji do kolarstwa. Od 2010 roku towarzyszy Tour de Pologne UCI World Tour. W pierwszej edycji wystartowało 700 uczestników, dzisiaj na trasę rusza kilka razy więcej zawodników.

Tegoroczny wyścig zyskuje nowy, charytatywny wymiar - każdy opłacony pakiet startowy to także finansowe wsparcie działań fundacji.

„Aktywność fizyczna jest bardzo dobrym sposobem na zmniejszenie ryzyka choroby onkologicznej” – mówi Monika Dąbrowska, członek zarządu Fundacji Rak'n'Roll i koordynatorka akcji sportowych Rak'n'Rolling. „Bardzo się cieszymy, że promocji sportu towarzyszy działanie charytatywne i dziękujemy z całego serca kolarzom amatorom oraz Lang Team za wsparcie” dodaje.

Trasa Tour de Pologne Amatorów liczy 58 kilometrów pięknych widoków, szybkich zjazdów i trudnych wspinaczek na Łapszankę, Rusiński Wierch i Ścianę BUKOVINA.

W imieniu organizatorów zapraszamy wszystkich chętnych do startu! Zapisy przez internet trwają do 28 lipca. Każdy kto zapisze się przez internet i opłaci start do 28 lipca otrzyma swój numer startowy SMS-em. Limit startujących w tym roku to 2800 osób. Warto przyjechać, bo na starcie pojawi się mnóstwo gwiazd z Czesławem Langiem na czele.

tdp.png

Zrób rakowi wspak! Zapraszamy na bezpłatne badania

27 czerwca rozpoczynamy wspólną akcję z Nationale-Nederlanden „Zrób rakowi wspak!”. Spotkajmy się w Szczecinie, Koszalinie, Słupsku, Gdyni lub Gdańsku. W czterech mobilnych gabinetach będzie można zrobić USG piersi lub jąder, a także obejrzeć znamiona!
„NIE MA RAK`N`ROLLA BEZ PROCENTÓW” - kampania nagrodzona w konkursie Innovation 2018!

Aż cztery statuetki: dwie złote, srebrną i brązową otrzymała kampania Fundacji Rak’n’Roll w konkursie Innovation 2018, doceniającym świeże idee i odważne projekty. Nagrody przyznano za kampanię „Nie ma Rak`n`Rolla bez procentów”, która w trzech spotach zatytułowanych Miłość, Zabawa i Wygrana zwraca uwagę, że Podopieczni Fundacji do szczęścia potrzebują procentów, ale innych niż może się wydawać.
Nie ma wygranej bez procentów

Jeszcze 5 lat temu zmagał się z rakiem z przerzutami do płuc. Dzisiaj zmaga się z przygotowaniami do Biegu Rzeźnika na dystansie 78 km. Sport zawsze był dla niego ważny, jednak najważniejszą rolę odegrał, gdy po chorobie Michał wracał do życia. Teraz dzieli się swoim doświadczeniem, daje nadzieję na wygraną i inspiruje do działania. Biorąc udział w spocie Rak’n’Rolla „Nie ma wygranej bez procentów” przypomina, że aby pomóc podopiecznym wygrać życie, Fundacja potrzebuje procentów, ale innych niż może się wydawać.