Tour de Pologne Amatorów dla Rak'n'Rolla!

Z radością informujemy, że Tour de Pologne Amatorów oraz Lang Team kolejny rok będą wspierać działania Rak'n'Roll. Z każdego opłaconego pakietu startowego organizatorzy przekażą darowiznę na rzecz fundacji.

Tour de Pologne Amatorów to impreza, która powstała z pasji do kolarstwa. Od 2010 roku towarzyszy Tour de Pologne UCI World Tour. W pierwszej edycji wystartowało 700 uczestników, dzisiaj na trasę rusza kilka razy więcej zawodników.

Tegoroczny wyścig zyskuje nowy, charytatywny wymiar - każdy opłacony pakiet startowy to także finansowe wsparcie działań fundacji.

„Aktywność fizyczna jest bardzo dobrym sposobem na zmniejszenie ryzyka choroby onkologicznej” – mówi Monika Dąbrowska, członek zarządu Fundacji Rak'n'Roll i koordynatorka akcji sportowych Rak'n'Rolling. „Bardzo się cieszymy, że promocji sportu towarzyszy działanie charytatywne i dziękujemy z całego serca kolarzom amatorom oraz Lang Team za wsparcie” dodaje.

Trasa Tour de Pologne Amatorów liczy 58 kilometrów pięknych widoków, szybkich zjazdów i trudnych wspinaczek na Łapszankę, Rusiński Wierch i Ścianę BUKOVINA.

W imieniu organizatorów zapraszamy wszystkich chętnych do startu! Zapisy przez internet trwają do 28 lipca. Każdy kto zapisze się przez internet i opłaci start do 28 lipca otrzyma swój numer startowy SMS-em. Limit startujących w tym roku to 2800 osób. Warto przyjechać, bo na starcie pojawi się mnóstwo gwiazd z Czesławem Langiem na czele.

tdp.png

W Rak'n'Roll gramy z życiem!

13 października rusza Radio Rak’n’Roll, pierwsza rozgłośnia radiowa grająca z życiem dla życia! Kula dobrej energii, muzyka optymistyczna, ale też niegrzeczna, atrakcyjna dla każdego, kto lubi moc lub jej potrzebuje. Szukajcie na platformie Open FM!

Pójdź do ślubu w sukni Agaty Młynarskiej i wesprzyj kobiety chore na raka!

Marzysz o tym, aby Twoja suknia ślubna była najpiękniejsza i inna niż wszystkie? W dniu ślubu chciałabyś wyglądać jak Gwiazda z pierwszych stron gazet? Chętnie oddałabyś się w ręce projektantki, która specjalnie dla Ciebie stworzyłaby niepowtarzalną i skrojoną idealnie na twoją miarę kreację? Już od dziś masz na to szansę! Telewizja TLC i Fundacja Rak’n’Roll-Wygraj Życie! poszukują dziewczyny, która pójdzie do ślubu w sukni Agaty Młynarskiej. Wyjątkowa kreacja dyrektor TLC zostanie poddana zjawiskowej metamorfozie, spełniającej marzenia przyszłej panny młodej, przez Magdalenę Sochę-Włodarską – projektantkę i ekspertkę programu „Sposób na suknię”. Dochód z jej sprzedaży zasili konto Fundacji Rak’n’Roll i pomoże wesprzeć kobiety, które na co dzień borykają się z chorobą nowotworową.
Kule kolorowej energii dla Pacjentów Centrum Onkologii: remont największej poczekalni zakończony!

Każdego tygodnia ok. 1500 Pacjentów z całej Polski oczekuje na wizytę w Poradni Onkologicznej warszawskiego Centrum Onkologii - Instytutu. Do tej pory było to miejsce ciemne, które nie napawało optymizmem. Tymczasem eksperci wskazują, że odpowiednio dobrane kolory i projekt wnętrza mają korzystny wpływ na samopoczucie Pacjenta onkologicznego i jego nastawienie do przejścia przez raka. Fundacja Rak'n'Roll-Wygraj Życie! oddaje do użytku jasną, funkcjonalną przestrzeń przyjazną Pacjentom.

Nowy standard postępowania diagnostyczno-terapeutycznego u kobiet w ciąży chorych na raka

Rośnie liczba kobiet, u których nowotwór zostaje zdiagnozowany w trakcie ciąży lub do roku po jej rozwiązaniu, rak’n’rollowych Boskich Matek. Aby zadbać o kobiety w tym szczególnym dla nich okresie Fundacja Rak’n’Roll wyszła z inicjatywą opracowania standardów postępowania w przypadku ciężarnych, u których zostaje rozpoznana choroba onkologiczna. Opracowane przez zespół ekspertów standardy właśnie zostały opublikowane.