Tour de Pologne Amatorów dla Rak'n'Rolla!

Z radością informujemy, że Tour de Pologne Amatorów oraz Lang Team kolejny rok będą wspierać działania Rak'n'Roll. Z każdego opłaconego pakietu startowego organizatorzy przekażą darowiznę na rzecz fundacji.

Tour de Pologne Amatorów to impreza, która powstała z pasji do kolarstwa. Od 2010 roku towarzyszy Tour de Pologne UCI World Tour. W pierwszej edycji wystartowało 700 uczestników, dzisiaj na trasę rusza kilka razy więcej zawodników.

Tegoroczny wyścig zyskuje nowy, charytatywny wymiar - każdy opłacony pakiet startowy to także finansowe wsparcie działań fundacji.

„Aktywność fizyczna jest bardzo dobrym sposobem na zmniejszenie ryzyka choroby onkologicznej” – mówi Monika Dąbrowska, członek zarządu Fundacji Rak'n'Roll i koordynatorka akcji sportowych Rak'n'Rolling. „Bardzo się cieszymy, że promocji sportu towarzyszy działanie charytatywne i dziękujemy z całego serca kolarzom amatorom oraz Lang Team za wsparcie” dodaje.

Trasa Tour de Pologne Amatorów liczy 58 kilometrów pięknych widoków, szybkich zjazdów i trudnych wspinaczek na Łapszankę, Rusiński Wierch i Ścianę BUKOVINA.

W imieniu organizatorów zapraszamy wszystkich chętnych do startu! Zapisy przez internet trwają do 28 lipca. Każdy kto zapisze się przez internet i opłaci start do 28 lipca otrzyma swój numer startowy SMS-em. Limit startujących w tym roku to 2800 osób. Warto przyjechać, bo na starcie pojawi się mnóstwo gwiazd z Czesławem Langiem na czele.

tdp.png

Coś do nich mam! Rak’n’Roll startuje z kampanią społeczną zachęcającą do badania swoich cycków!

Polki nie badają piersi! Boją się wyniku, ale też wstydzą się swoich cycków!* W zmianie nastawienia do tego tematu pomoże im zupełnie nowy produkt – żel dopasowany do każdego kształtu piersi, którego wystarczy użyć raz w roku oraz nowy BOT o nazwie „BOOBlabla” dostępny na Messengerze. Dzięki niemu, Polki w prosty sposób będą mogły umówić się na dofinansowane badanie USG piersi w gabinetach w całej Polsce. W Dzień Zdrowia Piersi Fundacja Rak’n’Roll startuje z nową kampanią „Coś do nich mam!”. Skupia się w niej na potwierdzaniu zdrowia piersi i namawia do dbania o swoje cycki, na takiej samej zasadzie jak w przypadku pielęgnacji paznokci czy cery. Zdaniem organizatorów akcji badanie USG piersi powinno być takim samym kobiecym rytuałem jak wizyta u kosmetyczki.
Badanie USG piersi w ciąży – nowe zalecenia ekspertów

Rak piersi u kobiet w ciąży jest diagnozowany nawet do 7 miesięcy później niż w grupie kobiet nieciężarnych, co dramatycznie pogarsza rokowania.  Z inicjatywy Fundacji Rak’n’Roll nad nowym i rosnącym problemem pochylili się eksperci ginekolodzy i onkolodzy. Wypracowane wspólnie zalecenia odnośnie badania USG piersi w czasie ciąży wchodzą w życie w Dzień Boskich Matek.
Klauzula informacyjna RODO

W trosce o bezpieczeństwo Pani/Pana danych chcielibyśmy poinformować w jaki sposób przetwarzamy Pani/Pana dane osobowe, na jakiej podstawie i jakie ma Pani/Pan prawa w celu ich ochrony.1. Administratorem danych  osobowych jest Fundacja Rak’n’Roll – Wygraj Życie z siedzib
Wsparcie medycyny estetycznej w niwelowaniu powikłań terapii onkologicznej

Leczenie onkologiczne może wiązać się z powikłaniami, które wpływają na samopoczucie chorego. Terapia często wiąże się z amputacją, zostawia blizny, wywołuje problemy skórne czy uszkodzenia nerwów. Zabiegi medycyny estetycznej mogą pomóc w większości przypadków. Jednak wiedza na ten temat nadal jest nikła i lekarze często odmawiają zabiegu osobom z doświadczeniem onkologicznym. Dlatego wraz z ekspertami Kliniki Estell rozpoczynamy akcję #odNOWAzESTELL.