Tour de Pologne Amatorów dla Rak'n'Rolla!

Z radością informujemy, że Tour de Pologne Amatorów oraz Lang Team kolejny rok będą wspierać działania Rak'n'Roll. Z każdego opłaconego pakietu startowego organizatorzy przekażą darowiznę na rzecz fundacji.

Tour de Pologne Amatorów to impreza, która powstała z pasji do kolarstwa. Od 2010 roku towarzyszy Tour de Pologne UCI World Tour. W pierwszej edycji wystartowało 700 uczestników, dzisiaj na trasę rusza kilka razy więcej zawodników.

Tegoroczny wyścig zyskuje nowy, charytatywny wymiar - każdy opłacony pakiet startowy to także finansowe wsparcie działań fundacji.

„Aktywność fizyczna jest bardzo dobrym sposobem na zmniejszenie ryzyka choroby onkologicznej” – mówi Monika Dąbrowska, członek zarządu Fundacji Rak'n'Roll i koordynatorka akcji sportowych Rak'n'Rolling. „Bardzo się cieszymy, że promocji sportu towarzyszy działanie charytatywne i dziękujemy z całego serca kolarzom amatorom oraz Lang Team za wsparcie” dodaje.

Trasa Tour de Pologne Amatorów liczy 58 kilometrów pięknych widoków, szybkich zjazdów i trudnych wspinaczek na Łapszankę, Rusiński Wierch i Ścianę BUKOVINA.

W imieniu organizatorów zapraszamy wszystkich chętnych do startu! Zapisy przez internet trwają do 28 lipca. Każdy kto zapisze się przez internet i opłaci start do 28 lipca otrzyma swój numer startowy SMS-em. Limit startujących w tym roku to 2800 osób. Warto przyjechać, bo na starcie pojawi się mnóstwo gwiazd z Czesławem Langiem na czele.

tdp.png

W Rak'n'Roll gramy z życiem!

13 października rusza Radio Rak’n’Roll, pierwsza rozgłośnia radiowa grająca z życiem dla życia! Kula dobrej energii, muzyka optymistyczna, ale też niegrzeczna, atrakcyjna dla każdego, kto lubi moc lub jej potrzebuje. Szukajcie na platformie Open FM!

Nowy standard postępowania diagnostyczno-terapeutycznego u kobiet w ciąży chorych na raka

Rośnie liczba kobiet, u których nowotwór zostaje zdiagnozowany w trakcie ciąży lub do roku po jej rozwiązaniu, rak’n’rollowych Boskich Matek. Aby zadbać o kobiety w tym szczególnym dla nich okresie Fundacja Rak’n’Roll wyszła z inicjatywą opracowania standardów postępowania w przypadku ciężarnych, u których zostaje rozpoznana choroba onkologiczna. Opracowane przez zespół ekspertów standardy właśnie zostały opublikowane.