Robert Kupisz wspiera Rak'n'Roll

Co jest dla Ciebie ważne w życiu? Tak ważne, że odważysz się o to zawalczyć? Chorzy na raka Podopieczni Fundacji Rak’n’Roll codziennie walczą o swoje zdrowie i życie. Wspierają ich w tym lekarze, bliscy i dobrzy ludzie. Do grona darczyńców dołączył Robert Kupisz, projektując bluzę z autorskim hasłem „FIGHTER”. Dochód ze sprzedaży zostanie przekazany na cele statutowe Fundacji.

Każdy z nas ma marzenia, tematy czy wyzwania, przy których budzi się w nim wojownik. Dla jednych to wolność słowa, dla innych szczęście, albo wspólny wieczór z rodziną. Gdy pojawia się rak, stawką staje się zdrowie i życie. Chorzy walczą o kolejny dzień, miesiąc, lata. I wygrywają. Bo, jak mawiała Magda Prokopowicz, założycielka Fundacji Rak’n’Roll „Każdy człowiek, który dzielnie walczy z tą chorobą i wygrywa czasem miesiąc, czasem dwa... To już można o Nim powiedzieć, że Wygrał Życie!”

Zaprojektowana przez Roberta Kupisza bluza „FIGHTER” to hołd dla tych, którzy walczą o zdrowie i życie a jednocześnie manifest - bo każdy z nas ma sprawę, o którą bez wahania odważy się zawalczyć.

Bluza „FIGHTER” Robert Kupisz dla Rak’n’Roll to również realna pomoc dla Podopiecznych Fundacji. Zyski ze sprzedaży limitowanej edycji zostaną przekazane na realizację działań statutowych organizacji.

Bluzę „FIGHTER” Robert Kupisz dla Rak’n’Roll można kupić w butiku internetowym www.robertkupisz.com

Więcej informacji:

Fundacja Rak’n’Roll – Wygraj Życie, Olga Myślińska, olga@raknroll.pl; tel. 501 046 615

Qπш Robert Kupisz, Krzysztof Malinowski, krzysztof@robertkupisz.com; tel. 533 300 060

Robert Kupisz jako projektant zadebiutował w 2011 roku. Kolekcje projektanta charakteryzuje rockowy, nonszalancki styl, który w szybkim czasie wpisał się w estetykę polskiego streetwear’u. W ofercie marki oprócz sezonowych kolekcji, znajduje się linia Qπш Forever, którą stanowią bestsellerowe produkty, utrzymane w typowej dla Kupisza stylistyce grunge.

Fundacja Rak’n’Roll - Wygraj Życie! działa od 2009 r. Powstała z inicjatywy Magdy Prokopowicz, która po swoich doświadczeniach z chorobą onkologiczną chciała pomóc innym kobietom w podobnej sytuacji.

Od początku celem fundacji było stworzenie nowej jakości w sposobie mówienia o raku, przełamywanie tabu związanego z tą chorobą, a także poprawa jakości życia chorych. Działania fundacji mają inspirować do pozytywnego myślenia, dostarczać przydatnych rozwiązań, a także zmieniać wizerunek choroby w szerszej świadomości społecznej. W ciągu 7 lat istnienia zrealizowaliśmy wiele projektów, które pomogły przełamać schemat myślenia o raku, a także pomogły wielu osobom przejść przez chorobę w lepszy, godny sposób. Działalność Fundacji opiera się na pozytywnej energii, uśmiechu i radości życia.

20161028_RK21_37097.jpg

20161028_RK21_37241.jpg

20161028_RK21_37262.jpg

20161028_RK21_37123.jpg

20161028_RK21_37074.jpg

20161028_RK21_37096.jpg

20161028_RK21_37104.jpg

20161028_RK21_37107.jpg

20161028_RK21_37284.jpg

20161028_RK21_37073.jpg

20161028_RK21_37290.jpg

20161028_RK21_37062.jpg

20161028_RK21_37116.jpg

20161028_RK21_37088.jpg

q dla rak'n'roll logo.pdf

pdf | 848 KB

W Rak'n'Roll gramy z życiem!

13 października rusza Radio Rak’n’Roll, pierwsza rozgłośnia radiowa grająca z życiem dla życia! Kula dobrej energii, muzyka optymistyczna, ale też niegrzeczna, atrakcyjna dla każdego, kto lubi moc lub jej potrzebuje. Szukajcie na platformie Open FM!

Pójdź do ślubu w sukni Agaty Młynarskiej i wesprzyj kobiety chore na raka!

Marzysz o tym, aby Twoja suknia ślubna była najpiękniejsza i inna niż wszystkie? W dniu ślubu chciałabyś wyglądać jak Gwiazda z pierwszych stron gazet? Chętnie oddałabyś się w ręce projektantki, która specjalnie dla Ciebie stworzyłaby niepowtarzalną i skrojoną idealnie na twoją miarę kreację? Już od dziś masz na to szansę! Telewizja TLC i Fundacja Rak’n’Roll-Wygraj Życie! poszukują dziewczyny, która pójdzie do ślubu w sukni Agaty Młynarskiej. Wyjątkowa kreacja dyrektor TLC zostanie poddana zjawiskowej metamorfozie, spełniającej marzenia przyszłej panny młodej, przez Magdalenę Sochę-Włodarską – projektantkę i ekspertkę programu „Sposób na suknię”. Dochód z jej sprzedaży zasili konto Fundacji Rak’n’Roll i pomoże wesprzeć kobiety, które na co dzień borykają się z chorobą nowotworową.
Kule kolorowej energii dla Pacjentów Centrum Onkologii: remont największej poczekalni zakończony!

Każdego tygodnia ok. 1500 Pacjentów z całej Polski oczekuje na wizytę w Poradni Onkologicznej warszawskiego Centrum Onkologii - Instytutu. Do tej pory było to miejsce ciemne, które nie napawało optymizmem. Tymczasem eksperci wskazują, że odpowiednio dobrane kolory i projekt wnętrza mają korzystny wpływ na samopoczucie Pacjenta onkologicznego i jego nastawienie do przejścia przez raka. Fundacja Rak'n'Roll-Wygraj Życie! oddaje do użytku jasną, funkcjonalną przestrzeń przyjazną Pacjentom.

Rak'n'Roll podsumowuje 2016r.!

Kolejne dwanaście miesięcy za nami! To był niezwykły rok, pełen dobrej energii i ważnych wydarzeń. W 2016 roku pomogliśmy 58 Podopiecznym w zebraniu prawie 1 900 000 zł na przejście przez raka, zorganizowaliśmy 100 warsztatów pięknościowych dla 450 kobiet w trakcie leczenia i po terapii, uruchomiliśmy program pomocy dla osób po raku, otoczyliśmy opieką 60 kobiet w ciąży chorych na raka i powitaliśmy na świecie 49 boskich dzieci (na resztę czekamy!), przerobiliśmy 22 000 przesyłek z włosami na peruki! Było też ciekawie. Grupa Kolarska WigRak przejechała #dlaJAJ Tour de Pologne na Wigry 3. Pokonując kilometry mówili o profilaktyce nowotworów jądra.