Robert Kupisz wspiera Rak'n'Roll

Co jest dla Ciebie ważne w życiu? Tak ważne, że odważysz się o to zawalczyć? Chorzy na raka Podopieczni Fundacji Rak’n’Roll codziennie walczą o swoje zdrowie i życie. Wspierają ich w tym lekarze, bliscy i dobrzy ludzie. Do grona darczyńców dołączył Robert Kupisz, projektując bluzę z autorskim hasłem „FIGHTER”. Dochód ze sprzedaży zostanie przekazany na cele statutowe Fundacji.

Każdy z nas ma marzenia, tematy czy wyzwania, przy których budzi się w nim wojownik. Dla jednych to wolność słowa, dla innych szczęście, albo wspólny wieczór z rodziną. Gdy pojawia się rak, stawką staje się zdrowie i życie. Chorzy walczą o kolejny dzień, miesiąc, lata. I wygrywają. Bo, jak mawiała Magda Prokopowicz, założycielka Fundacji Rak’n’Roll „Każdy człowiek, który dzielnie walczy z tą chorobą i wygrywa czasem miesiąc, czasem dwa... To już można o Nim powiedzieć, że Wygrał Życie!”

Zaprojektowana przez Roberta Kupisza bluza „FIGHTER” to hołd dla tych, którzy walczą o zdrowie i życie a jednocześnie manifest - bo każdy z nas ma sprawę, o którą bez wahania odważy się zawalczyć.

Bluza „FIGHTER” Robert Kupisz dla Rak’n’Roll to również realna pomoc dla Podopiecznych Fundacji. Zyski ze sprzedaży limitowanej edycji zostaną przekazane na realizację działań statutowych organizacji.

Bluzę „FIGHTER” Robert Kupisz dla Rak’n’Roll można kupić w butiku internetowym www.robertkupisz.com

Więcej informacji:

Fundacja Rak’n’Roll – Wygraj Życie, Olga Myślińska, olga@raknroll.pl; tel. 501 046 615

Qπш Robert Kupisz, Krzysztof Malinowski, krzysztof@robertkupisz.com; tel. 533 300 060

Robert Kupisz jako projektant zadebiutował w 2011 roku. Kolekcje projektanta charakteryzuje rockowy, nonszalancki styl, który w szybkim czasie wpisał się w estetykę polskiego streetwear’u. W ofercie marki oprócz sezonowych kolekcji, znajduje się linia Qπш Forever, którą stanowią bestsellerowe produkty, utrzymane w typowej dla Kupisza stylistyce grunge.

Fundacja Rak’n’Roll - Wygraj Życie! działa od 2009 r. Powstała z inicjatywy Magdy Prokopowicz, która po swoich doświadczeniach z chorobą onkologiczną chciała pomóc innym kobietom w podobnej sytuacji.

Od początku celem fundacji było stworzenie nowej jakości w sposobie mówienia o raku, przełamywanie tabu związanego z tą chorobą, a także poprawa jakości życia chorych. Działania fundacji mają inspirować do pozytywnego myślenia, dostarczać przydatnych rozwiązań, a także zmieniać wizerunek choroby w szerszej świadomości społecznej. W ciągu 7 lat istnienia zrealizowaliśmy wiele projektów, które pomogły przełamać schemat myślenia o raku, a także pomogły wielu osobom przejść przez chorobę w lepszy, godny sposób. Działalność Fundacji opiera się na pozytywnej energii, uśmiechu i radości życia.

20161028_RK21_37097.jpg

20161028_RK21_37241.jpg

20161028_RK21_37262.jpg

20161028_RK21_37123.jpg

20161028_RK21_37074.jpg

20161028_RK21_37096.jpg

20161028_RK21_37104.jpg

20161028_RK21_37107.jpg

20161028_RK21_37284.jpg

20161028_RK21_37073.jpg

20161028_RK21_37290.jpg

20161028_RK21_37062.jpg

20161028_RK21_37116.jpg

20161028_RK21_37088.jpg

q dla rak'n'roll logo.pdf

pdf | 848 KB

Coś do nich mam! Rak’n’Roll startuje z kampanią społeczną zachęcającą do badania swoich cycków!

Polki nie badają piersi! Boją się wyniku, ale też wstydzą się swoich cycków!* W zmianie nastawienia do tego tematu pomoże im zupełnie nowy produkt – żel dopasowany do każdego kształtu piersi, którego wystarczy użyć raz w roku oraz nowy BOT o nazwie „BOOBlabla” dostępny na Messengerze. Dzięki niemu, Polki w prosty sposób będą mogły umówić się na dofinansowane badanie USG piersi w gabinetach w całej Polsce. W Dzień Zdrowia Piersi Fundacja Rak’n’Roll startuje z nową kampanią „Coś do nich mam!”. Skupia się w niej na potwierdzaniu zdrowia piersi i namawia do dbania o swoje cycki, na takiej samej zasadzie jak w przypadku pielęgnacji paznokci czy cery. Zdaniem organizatorów akcji badanie USG piersi powinno być takim samym kobiecym rytuałem jak wizyta u kosmetyczki.
Badanie USG piersi w ciąży – nowe zalecenia ekspertów

Rak piersi u kobiet w ciąży jest diagnozowany nawet do 7 miesięcy później niż w grupie kobiet nieciężarnych, co dramatycznie pogarsza rokowania.  Z inicjatywy Fundacji Rak’n’Roll nad nowym i rosnącym problemem pochylili się eksperci ginekolodzy i onkolodzy. Wypracowane wspólnie zalecenia odnośnie badania USG piersi w czasie ciąży wchodzą w życie w Dzień Boskich Matek.
Klauzula informacyjna RODO

W trosce o bezpieczeństwo Pani/Pana danych chcielibyśmy poinformować w jaki sposób przetwarzamy Pani/Pana dane osobowe, na jakiej podstawie i jakie ma Pani/Pan prawa w celu ich ochrony.1. Administratorem danych  osobowych jest Fundacja Rak’n’Roll – Wygraj Życie z siedzib
Wsparcie medycyny estetycznej w niwelowaniu powikłań terapii onkologicznej

Leczenie onkologiczne może wiązać się z powikłaniami, które wpływają na samopoczucie chorego. Terapia często wiąże się z amputacją, zostawia blizny, wywołuje problemy skórne czy uszkodzenia nerwów. Zabiegi medycyny estetycznej mogą pomóc w większości przypadków. Jednak wiedza na ten temat nadal jest nikła i lekarze często odmawiają zabiegu osobom z doświadczeniem onkologicznym. Dlatego wraz z ekspertami Kliniki Estell rozpoczynamy akcję #odNOWAzESTELL.